Necomercial! Sa-mi sugi pula!

Posted: 15/08/2009 by chester. in The rest
Etichete:, , , ,

Bai sunt fel si fel de oameni. Unii muisti, alţii de treabă. Unii ascultă house, unii manele, unii h’h. Fiecare cu gusturile lui de cacat. N-am nici o problema cu asta. Cand vine vorba de manele facem o exceptie si putem să blamăm genul asta de muzica. Melodiile cu versuri cretine sunt ascultate de cretini. Daca asculti house nu esti neaparat un cacat de om. Depinde ce house asculti. Si eu ascult melodii house.

E, un gen blamat este hh-ul(hip-hop-ul). Fiecare are o idee diferita despre genul asta de muzică. Sunt mii de puleţi enervanti care, dacă observa ca asculti genul asta, işi baga pula in gura ta fara să aibă un motiv anume. În schimb eu le doresc moartea.

Mai sunt si ăia care ascultă hh dar ascultă DOAR necomercial. Termenii necomercial si underground sunt de cacat. Nu-mi plac, nu-i suport, da-i folosesc. Linia dintre comercial si necomercial se treaseaza cu un procentaj mare de subiectivitate. Aceeaşi melodie pe care eu o consider necomerciala, muistul de langa mine o considera comercială.

De fapt ce pula mea inseamna necomercial? Pai, cănd un MC incearca sa urce, poate chiar sa ajungă pe sticlă, vine un muist care se autointituleaza impresar si spune: „Îmi pare rau dar acest stil de muzica nu prinde”. Ba prinde, fute-m-as in cutia ta craniană. Si asa e goală. Stilul prinde, şi incă foarte bine. Fenomenul underground e mai mare decat işi imaginează oamenii aştia. HH-ul nu mai e un stil de nişă, asa cum era acum 10 ani. Totuşi, foarte puţini reusesc pe piaţa asta. Când am spus ca nu mai e un stil de nişa, m-am referit la faptul ca baietii care vor sa continue in cacatul asta au gasit solutii alternative la sticla: internetul.

Deci, necomercial inseamna tot ce este „gustat” de un anumit tip de personalitate. Versurile alea nu plac oricui.

Mai sunt multe chestii ce merita mentionate, dar ma pregatesc sa ma duc la peşte.

P.S: A, si daca asculti Parazitii si B.U.G nu te gandi ca ai cunostinte in ceea ce priveste stilul asta. Pune mana si fa rost de albumele pe care le-am postat eu si abia atunci te poti lauda ca ai cunostinte minime in ceea ce priveste „cultul” asta.

Comentarii
  1. MateY spune:

    respect pentru postul asta

  2. adi spune:

    ce nu-mi place (mie personal) la parazitii si altii ca ei e ca se bazeaza in majoritatea melodiilor aproape numai pe versuri, ori eu prin muzica inteleg si un ritm, o muzicalitate, ca in fond asta deosebeste muzica de recitatul unor poezii.

    nu dati cu oua (prea tare), dar eu asa cred.

  3. chester. spune:

    Nu dam cu oo ca n-avem de ce. Muzica pe care o canta e agreabila dar exista multe trupe care nu sunt la fel de cunoscute dar au melodii si versuri mult mai bune.

    • adi spune:

      multe melodii (nu toate) ale Parazitii nu mi se par nici macar agreabile, pentru mine niste versuri cu refren si un bass de n-ar mai fi nu prea e muzica si nu imi satisface nevoia/dorinta de muzica. si multi fani incep cu „nu intelegi schepsisul”, „ei spun adevarul” desi nu m-am referit cu nici un chip la asta.

  4. chester. spune:

    Total corect. Oamenii de care zici o ard doar „necomercial” si cred ca stiu tot despre cultura underground desi ei tot ce au facut e sa asculte melodiile unora care au trait evenimente putin cunoscute si discutate de lume. Experiente personale asemanatoare = 0.

  5. VADIM spune:

    Stimati locuitori si conducatori ,prin prezentul articol tin sa evidentiez cateva probleme ale tineretului si nu numai.
    Deoarece trecem printr-o grea perioada a tarii , o economie foarte slaba si un Guvern spre decadere, ar trebui sa incercam macar noi, tinerii, care reprezentam vitorul acestei tarii, o noua schimbare pentru a urca spre succesul de altadata. Dar din pacate si noi ne impiedicam de multe impasuri zilnice, unele dintre ele ar fi :
    -lipsa unui loc de munca;
    -lipsa unei locuinte, etc.
    Dar vad ca nimanui nu ii pasa de noi ,in loc sa avem o conducere a tarii care sa urce tineretul in posibilitatea implinirii acestor doleante ,ei, marii conducatori, ne duc in decadere, de aceea multi s-au apucat de furat, de violuri sau numai stiu ce altceva. Sincer am ajuns rau de tot, pentru ca ai furat o gaina, sa ai ce manca, faci 2-3 ani puscarie. De ce toti cei cu bani si fara studii sunt bagati in posturi de subprefect sau diferite functii in stat??!!. Mie personal mie rusine sa zic ca traiesc in Romania! Un stat in care altii fac ce vor desi Constitutia Romaniei prevede ca statul roman este un stat indivizil. Dar din pacate aceste lucruri nu se vad!! Se vede doar mojicia si mizeria din politica ,unde altii dorm si altii fura! Sper ca prin acest material, sa ajung la constiinta unor mari sefi, aflati in functii sus-puse, acestia sa se simta si sa atitudine! Un singur om poate schimba ceva in Tara lui Papura Voda, acel om este d-l dr.CORNELIU VADIM TUDOR! Un om care nu a mintit si nici nu va minti ,nu a furat si nici nu va fura! Sper ca voi electoratul tulcean sa va treziti din marea marsavie si marea minciuna care a luat amploare peste Romania! Haideti sa readucem tarii trecutul glorios si faima care, din nefericire, au apus in urma cu mult timp! Sa incercam prin votul acordat domnului C.V. TUDOR readucerea locurilor de munca pentru tineret, astfel incat ei sa nu mai fie nevoiti sa treaca hotarele tarii pentru a fi sclavi in alte tinuturi indepartate! Si v-as ruga tot prin acest articol sa mergem in numar cat mai mare la vot si sa votam omul care face si nu omul disperat dupa folosul altuia! Eu fiind tanar, lupt pentru tineret, pentru dreptate, pentru viata aceea cand ai un loc de munca stabil si un salariu care sa te satisfaca!
    Ma dezamageste faptul ca pe timp de criza se consuma banii aiurea in trotuare si fantani arteziene care sunt doar de dragul de a fi! Oare nu se observa acele zone ale orasului care sunt impanzite de mizerii? Oare nu se observa faptul ca oamenii sunt dati afara din cladirile pe care le ocupa legal? Oare se stie legal cati bani se baga in proiecte plictisitoare si de prost gust si Oare cati bani din proiect intra in buzunarul primarului? Aceste lucruri nu se vor face publice! DE CE? Pentru ca atunci ar batea prea mult la ochi!!! Deci fii linistit, cetateanule, ca se fura sub ochii tai !! Si ce daca?? vor zice unii. Eee, numai e mult si va veni timpul cand ve-ti da socoteala! voi marile capetenii !!
    De ce se permite una ca asta?
    Si in finalul acestui articol fac apel la toti cetatenii orasului, persoanelor defavorizate, neindreptatite sa se alature noua, adica oamenilor care lupta impotriva coruptiei si a bataii de joc! Haideti sa luptam pentru a castiga dreptul nostru si pentru a castiga RESPECTUL CUVENIT!

    PRESEDINTE JUDETEAN OTRM TULCEA

    PATEA COSTIN VIOREL

Lasă un comentariu